Over ons

De heerlijke smaakvolle melk is de ultieme beloning

Wij zijn Siem & Iris van Leeuwen en samen met onze dochter Naomi en onze zoon Thijs wonen wij aan de Drieëndijk 15 te Heenvliet. 

Wij runnen ons bedrijf met een open deur voor bezoekers en proberen zo bij te dragen aan een stukje maatschappelijk verantwoord ondernemen. We bieden stagelopers van binnen en buitenland in verschillende opleiding niveaus de mogelijkheid om werkervaring op te doen. We geven je graag een inkijkje in ons boerengezinsleven.

Ons melkveebedrijf heeft 130 melkkoeien, jongvee en 40 schapen. De koeien lopen in een ruime duurzame stal en zodra het weer het toelaat grazen ze in de uitgestrekte weides aan de Drieëndijk. Ze worden twee keer per dag gemolken in de 2 x 18 swing-over melkstal.

Als ‘de dames’ op stal zijn worden ze echt verwend door middel van een heerlijke massage met de koeborstel. Ook kunnen ze heerlijk luieren door te liggen in de comfortabele diepstrooisel boxen van biobedding.

Wij vinden het erg belangrijk dat onze koeien vers eten krijgen en dat dit van een hoge kwaliteit tijd is. Daarom maken we het eten zelf.Tevens krijgen onze koeien eten wat niet geschikt is voor humane consumptie. Hierdoor hebben onze koeien, naast dat ze gras eten ook een ander doel.  Namelijk voedsel wat wij als mensen niet kunnen of willen eten toch weer heerlijk voedsel wordt. Melk en melkproducten! Reststromen zijn o.a. bierborstel (dit is het rest product van bier), citrus schillen (restproduct van sinaasappelsap), soja/raap schroot (restproduct van de soja/raap olie winning), tarwegistconcentraat (TGC) (restproduct bij de winning van biobrandstoffen)

Als wij goed zijn voor onze koeien, zijn onze koeien goed voor ons. Met als ultieme beloning, (h)eerlijke smaakvolle melk.

Bezoekadres

  • U kunt ons vinden aan de
  • Drieëndijk 15
  • 3218 LB Heenvliet

Contactinformatie

over ons (2)